Activități

Conferinţă "Alexie Mateevici, poet erou al Basarabiei. 100 ani de la scrierea odei Limba Noastră."

  Conferinţă "Alexie Mateevici, poet erou al Basarabiei. "   25.10.17  

Mai mult

Ziua ușilor deschise în IPCEC

  Activități didactice și extracurriculare în cadrul CEC   13.05.17  

Mai mult

Am citit. Mi-a plăcut. Recomand.

Elevii CEC citesc cărți.   27.04.17

Mai mult

Festivalul Național de la Chanson Francophone "Chantons, AMIS"

  XIV-ieme edition, Chișinău   25.03.17

Mai mult

Riscurile și pericolele unor acțiuni aparent inofensive

  În scopul protejării contingentului de elevi   

Mai mult

Management Educațional

Organizat de Centrul Educațional Pro DIDACTICA

Mai mult
Riscurile și pericolele unor acțiuni aparent inofensive

 
În scopul protejării contingentului de elevi 
 
Periodic, la Centrul de Excelență în Construcții, directorul adjunct pentru educație, dna Clima Aurelia, organizează diverse activități de prevenire și combatere a încălcărilor disciplinare.
În scopul protejării contingentului de elevi, cazați în căminele insituției, au fost invitați reprezentanți ai MAI pentru a iniția un dialog despre riscurile și pericolele unor acțiuni aparent inofensive: jocurile pe calculator, dependența de rețelele de socializare, prietenii virtuale, etc. La activitate au participat circa 200 elevi din cămine, care au putut să reflecteaze asupra celor enunțate din partea dnei Cojocaru Svetlana, locotenent-colonel - specialist superior Serviciu Siguranță Copii, dl Boiștean Octavian, locotenent-colonel - ofițer principal, dl Lungu Veceslav, maior - polițistul de sector. Atenția elevilor a fost canalizată spre decamuflarea escrocheriilor și instrumentelor utilizate in diverse scheme în care pot fi atrași. Pentru a se proteja personal, a-și proteja bunurile și a nu deveni dependenți de șantaj și manipulare, au fost oferite indicații practice de solicitare a sprijinului din partea persoanelor abilitate.
Spre final, dna, Bivol Aliona - psiholog, doctor in științe, a încurajat elevii să recurgă la serviciu de consiliere ca și procedeu de autocunoaștere și autoafirmare.Returnare