Activități

Atenție cămin

Cămin

Absolvire 2019

    Anunț Spre atenția tuturor absolvenților și diriginților, promoția 2019

Mai mult

Ora Cărții

     Ring  Intelectual       22.05.19

Mai mult

Ziua Sanatații 2019

      În Centrul de Excelență în Construcții din Chișinău a devenit o tradiție ca în fiecare an , în luna mai, să se desfășoare ”Ziua Sănătății”, unde se face bilanțul activităților sportive.       Așadar pe data de 22-05-2019 s-a desfățurat ziua sănătății, cu un program sportiv bogat la care au participat peste 350 elevi din anul I-III de studii.

Mai mult

Turneul Republican de mini - fotbal

Sub egida Federaţiei Moldoveneşti de fotbal şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al RM    14.11.18  

Mai mult

Activitate extracurriculară

Ștefan cel Mare și Sfânt, domnitor legendar.          07.11.18  

Mai mult

Nu putem să educăm tineri, decât pe modele și exemple memorabile

Un profesor e un izvor, ce curge lin spre viitor !!!   18.10.18  

Mai mult

Concursul EUStory Moldova

  „Descoperim eroi în localitate la noi – secolul al XX-lea”   26.05.18  

Mai mult

Ziua faptelor bune

Promovăm umanismul    29.04.18  

Mai mult

Anul Centenarului

Împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România     27.03.18

Mai mult

1 Martie

Consiliul Elevilor vă felicită cu sosirea primăverii              01.03.18

Mai mult

Magia crăciunului

Activitate   extracurriculară      " Magia  crăciunului ".   21.12.17

Mai mult

La mulți ani Români !!!

  La mulți ani România.   01.12.17

Mai mult

” La Steaua ...”

Şedinţa cenaclului "La steaua".   22.11.17  

Mai multAnul Centenarului

Împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România
 
  27.03.18
" Ţara mea de dincolo de Prut,
Mi s-a dat porunca să te uit.
Dar de-o fi să mi te uit, suflet al meu,
Uite-mă pre mine Dumnezeu! "
( N. Dabija)Noi,elevii, profesorii Centrului de Excelență în Construcţii din municipiul Chişinău, fondat iniţial ca Şcoală Specială Tehnico-industrială prin dispoziţia ordinului Ministerului Industriei şi Comerţului nr. 71297 din 01 septembrie 1932, instituție fondată în Basarabia întregită - în România Mare, am sărbătorit Centenarul Unirii Basarabiei cu România, din 27 martie 1918. Suntem bucuroși să participăm la un eveniment de maximă însemnătate în viața poporului român. Noi considerăm că, la 27 martie 1918, a fost împlinită o părticică din idealul românilor, de a aduce Basarabia la țara mamă. Este un ideal al tuturor românilor, din țară și din străinătate, să trăiască împreună, dar ca orice ideal, este foarte greu de atins. Însă asta nu înseamnă că noi trebuie să ne pierdem speranța. Trebuie să fim optimiști, dar un optimism ancorat în realitate. Ne exprimăm convingerea, și dorința cea mare, că la un moment dat, o singură inimă să bată pentru toți românii. " Țin să mulțumesc profesorilor de istorie care au creat o atmosferă de sărbătoare, marcând astfel împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România ! Centrul de Excelență în Construcții este insituția care a promovat de la 89 încoace ideea renașterii și unității naționale. Sunt mândră că am făcut și facem istorie alături de elevi și colegi, crezând sincer și devotat în sacralitatea aspirațiilor noastre! Indiferent de conținutul discursurilor patriotar de ale politicienilor de duzină, românismul în Basarabia nu s-a împuținat, dimpotrivă s-a aprofundat și conștientizat. Chiar dacă au pus să voteze morții, au urzit scenarii după josnicia minții lor, au amenințat și exterminat personalități înainte mergătoare, au recurs la acțiuni diabolice de defăimare și denigrare a valorilor noastre, n-au făcut decât să cimenteze și mai mult convingerea că sentimentul patriotic este imposibil de omorât ! Sunt sigură că suntem mult mai mulți "treziți" decât acum 20 de ani !
În acest context, felicit întreg colectivul de elevi și profesori ai instituției noastre, dorindu-vă stoicism în convingeri, corectitudine în abordarea adevărului istoric, sinceritate în intenții și luciditate în acțiuni!"
Dir. adj. educație dna Clima Aurelia."Uniți-vă români cu toţii
Pe sfântul stramoşesc meleag
Muntenii, Moldovenii, Moţii,
O inimă s-avem și-un steag !"
( Mircea Radulescu )Returnare