Activități

Admiterea 2019

Anunț spre atenția tuturor abiturienților și absolvenților gimnaziilor 2019

Mai mult

Absolvire 2019

    Anunț Spre atenția tuturor absolvenților și diriginților, promoția 2019

Mai mult

Ora Cărții

     Ring  Intelectual       22.05.19

Mai mult

Ziua Sanatații 2019

      În Centrul de Excelență în Construcții din Chișinău a devenit o tradiție ca în fiecare an , în luna mai, să se desfășoare ”Ziua Sănătății”, unde se face bilanțul activităților sportive.       Așadar pe data de 22-05-2019 s-a desfățurat ziua sănătății, cu un program sportiv bogat la care au participat peste 350 elevi din anul I-III de studii.

Mai mult

Turneul Republican de mini - fotbal

Sub egida Federaţiei Moldoveneşti de fotbal şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al RM    14.11.18  

Mai mult

Activitate extracurriculară

Ștefan cel Mare și Sfânt, domnitor legendar.          07.11.18  

Mai mult

Nu putem să educăm tineri, decât pe modele și exemple memorabile

Un profesor e un izvor, ce curge lin spre viitor !!!   18.10.18  

Mai mult

Concursul EUStory Moldova

  „Descoperim eroi în localitate la noi – secolul al XX-lea”   26.05.18  

Mai mult

Ziua faptelor bune

Promovăm umanismul    29.04.18  

Mai mult

Anul Centenarului

Împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România     27.03.18

Mai mult

1 Martie

Consiliul Elevilor vă felicită cu sosirea primăverii              01.03.18

Mai mult

Magia crăciunului

Activitate   extracurriculară      " Magia  crăciunului ".   21.12.17

Mai mult

La mulți ani Români !!!

  La mulți ani România.   01.12.17

Mai mult

” La Steaua ...”

Şedinţa cenaclului "La steaua".   22.11.17  

Mai multNu putem să educăm tineri, decât pe modele și exemple memorabile

Un profesor e un izvor, ce curge lin spre viitor !!!
 
18.10.18
 
 
 
În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, celebru sau nu, se află un dascăl. Iar primul dascăl care ne sculptează caracterul și sufletul este, neîndoielnic, învățătorul. Când spui școală, în mintea fiecăruia dintre noi apare chipul învățătorului. Și, pentru că e toamnă, o toamnă atât de frumoasă și specială, prin tradiție, în octombrie venim să ne închinăm și să oferim o floare iubiților noștri profesori.
 
          
 
       

Puțini însă înțeleg nostalgia și dorul de școală al profesorilor veterani. Din păcate, prea neînsemnați rămân anii de trudă, uitate sunt nopțile lor albe lângă lucrările elevilor și e puțină recunoștința noastră pentru cei care poartă în suflet înțelepciunea și dragostea de carte, pentru munca titanică, pentru sutele de copii educați și miile de vieți construite frumos. Nu putem să educăm tineri, decât pe modele și exemple memorabile. E bine să cunoaștem istoria, să revenim la izvoare, dar deseori uităm că ea, ISTORIA, e alături de noi, e parte a prezentului pe care n-o valorificăm la justa valoare. Orice lucru își are o istorie, oameni și lupte duse în numele unui ideal.
 
 
Centrul de Excelență în Construcții își are o istorie proprie, una glorioasă, parcurgând din 1932 încoace un drum lung al succesului. Nimic nu ar fi fost posibil dacă nu ar fi avut angajați în această competiție cu timpul și performanța, profesori de cea mai înaltă calitate morală și profesională. Iată de ce am lansat și sprijinit inițiativa Consiliului Elevilor de a organiza activități cu profesorii veterani, pentru a-i menține conectați la suflul vieții și transformărilor instituției, pentru a continua dialogul cu domniile lor într-un format solemn și sobru, dar în același timp degajat și cald, așa cum știu să comunice oamenii dragi și animați de aceleași vise și idealuri.
 
 
 
Astfel, la 18.10.2018, în incinta instituției, Consiliul Elevilor, sprijiniți de directorul instituției, dl Valeriu Pelivan, a organizat o întâlnire de suflet, cu genericul: Un profesori e un izvor, ce curge lin spre viitor! la care au fost invitați toți profesorii veterani. Din păcate au fost prezenți doar Dl Botnariuc Vasile, ex-directorul Colegiului de Construcții, dna Ciutac Marina, dl Zadnipru Grigore, Dl. Caterinciuc Ion, dl Scutaru Timofei, Dl Arnaut Ion. Ne-am fi dorit să-i avem prezenți pe toți la activitate, să le ascultăm păsul, să le oferim atenție și dragoste, dar timpul…timpul le-a slăbit puterile și le-a șubrezit sănătatea. Știm că cu inima ați fost aici!
 
  


Întreg colectivul de profesori și elevi ținem și pe această cale să ne exprimăm recunoștința și gratitudinea pentru moștenirea spirituală pe care ne-ați transmis-o, pentru imaginea academică impecabilă pe care a avut-o și o are instituția în comunitate, pentru dedicația cu care ați profesat măreț și onest, pentru verticalitatea imaculată a statutului de profesor și pentru multa Dumneavoastră muncă neremunerată!

Purtând povara anilor în spate

Ne-aţi învăţat pe toţi să facem carte.

Şi pentru firul cel de păr cărunt

Noi ne-nchinăm pân-la pământ.

 

Vă dorim sănătate, pace și bunăstare în familiile Dumneavoastră !

 

Aduc sincere mulțumiri întreg colectivului de elevi și profesori care au salutat inițiativa, în mod special Consiliului Elevilor și coordonatorilor, dlor Ghidora Silvia și Zgardan Victoria.

 

Mesaj: dna Clima Aurelia, director adjunct educație.


Returnare