Activități

„Ziua sănătății 2020”

Regulament concurs „Ziua sănătății 2020”         Prezentul Regulament stabilește modul de organizare și desfășurare a „Zilei sănătății” în cadrul IP Centrul de Excelență în Construcții.       Regulamentul de organizare și de desfășurare a „Zilei sănătății” este elaborat de profesorii de Educație fizică din IP Centrul de Excelență în Construcții.

Mai mult

Concurs „Profesia aleasă îmbogățește doar pe cel ce-o îndrăgește”

Realizați un clip video sau un colaj foto despre specialitatea pe care o studiați în așa fel încât să putem vedea ce reprezintă aceasta și de ce ați ales să o studiați.  

Mai mult

Dor de Eminescu

                                                  ,,Într-o lume relativă Ce-a făcut și-a desfăcut Eminescu-i remușcarea Dorului de absolut.’’   

Mai mult

Răsunetul Bucuvinei

Motto: Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc citesc doar o pagină. ( Sf.Augustin)     

Mai mult

Atelier de restaurare

În perioada 26-30 August 2019 elevii de la Centrul de Excelență în Construcții împreună cu profesorii  și angajați ai muzeului au fost protagoniștii atelierului de lucru „Tehnici de #restaurare aplicate în practică: curățire, consolidare și integrare” organizat de către Proiectul #Twinning "Suport pentru promovarea patrimoniului cultural în Republica Moldova, prin păstrarea și protecția acestuia" finanțat de Uniunea Euroeana, în colaborare cu #Ministerul #Educației, #Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Centrul de Excelență în Construcții din Chișinău.

Mai mult

Ora Cărții

     Ring  Intelectual       22.05.19

Mai mult

Ziua Sanatații 2019

      În Centrul de Excelență în Construcții din Chișinău a devenit o tradiție ca în fiecare an , în luna mai, să se desfășoare ”Ziua Sănătății”, unde se face bilanțul activităților sportive.       Așadar pe data de 22-05-2019 s-a desfățurat ziua sănătății, cu un program sportiv bogat la care au participat peste 350 elevi din anul I-III de studii.

Mai multDor de Eminescu

                                                 

,,Într-o lume relativă

Ce-a făcut și-a desfăcut

Eminescu-i remușcarea

Dorului de absolut.’’

  

  Astăzi, 15 ianuarie, Centrul de Excelență în Construcții a sărbătorit 170 ani de la nașterea marelui poet, prozator și jurnalist, Mihai Eminescu.Ca în fiecare an, elevii și profesorii au oferit momente inedite, care au fost menite să omagieze cea mai importantă voce poetică a literaturii române.

 

       În această zi deosebită am fost onorați cu prezența domnului Constantin Codreanu-Deputat în Parlamentul României, Președintele Comisiei pentru comunitățile de români în afara graniților țării. Împreună am resimțit vibrația versului eminescian surprins  în recitalul elevilor și piesele fredonate. Prestația lor originală demonstrând că geniul este nemuritor în inimele noaste.

           

 

        Cele mai frumoase daruri  și cuvinte în adresa scriitorului au fost aduse de domnul Deputat Constantin Codreanu. Îndemnând tinerii să ia atidudine prin cunoașterea valorilor naționale și perpetuarea lor.

     

             

   Mesajul coordonatorilor a fost să studieze elevii vasta operă a Luceafărului literaturii, deoarece Mihai Eminescu este expresia demnității noastre, este conștiința noastră mereu trează.

                                                                                                                          Ludmila Condur,

                                                                                                                              profesor, GD I

 

Returnare